Intrebari frecvente in imprimarea 3D

De-a lungul timpului ni s-au adresat multe intrebari despre 3D Printing, despre modul de functionare, dar si care sunt cele mai bune materiale. In continuare dorim sa va prezentam cateva dintre marile intrebari pentru incepatori si principalele lucruri pe care le-am invatat din incercarile, erorile si reusitele noastre din trecut. Aceste informatii sunt simplificate in mod deliberat pentru un public incepator. Pentru a va cufunda intr-adevar, contactati-ne.

Ce material ar trebui sa folosesc pentru a imprima 3D?

Majoritatea imprimanteler 3D pentru acasa folosesc filament de tip PLA sau ABS. imprimantele profesionale pot folosi tot felul de materiale, de la metal la filament organic. Unele imprimante folosesc o rasina lichida, care este mult mai dificil de manipulat. Ca incepator, utilizati filamenul de tip PLA. Este nontoxic, produs mai ales din amidon si porumb, cu ajutorul acestui filament poti imprima cu usurinta si este si mult mai ieftin. Cu toate acestea, este mai sensibil la caldura, asa ca nu lasati produsele imprimate 3D pe patul de printare in bataia soarelui.

Filament PLA – Ultimaker

Ce culoare de filament sa folosesc?

Cea mai comuna culoare in industria 3D printing-ului este albul. Este o culoare usor de manipulat, se poate picta sau vopsi cu usurinta. De asemena, orice culoare primara este mult mai usor de utilizat, comparativ cu culorile metalice sau cu o culoare neobisnuita, care de multe ori printurile par a fi patate sau par foarte fragile.

Filament PLA alb – CraftUnique

Ce setari ar trebui sa folosesc?

Majoritatea imprimantelor 3D includ sau au link-uri catre software-ul recomandat, care poate face conversia 3D STL sau alte fisiere in formate acceptate de imprimanta 3D respectiva. Daca vedeti ca printul se deslipeste de pe patul de printare, atunci va recomandam sa folositi un lipici pe suprafata de printare chiar inainte de a da ”print”

Software-ul Cura – Ultimaker

Ce sunt suporturile?

Modelele dumneavoastra 3D au nevoie probabil de ajutor pentru a imprima corect, deoarece aceste imprimante nu se descurca bine cu suprapuneri mari – de exemplu, un brat care iese dintr-o figurina. Software-ul dumneavoastra pentru imprimanta 3D poate calcula si adauga automat suporturi, adica mici suporturi care contin toate acele parti ale modelului. Dupa terminarea imprimarii, decupati suporturile.

Unde gasesc lucruri de imprimat?

Thingiverse.com este un depozit online de fisiere 3D pentru orice si tot ce vrei sa imprimi gasesti acolo. Set de sah, Pokemon? Este acolo. Rafturi, tablouri? Este acolo. Bricolaj, blocuri in stil lego? Da.

Cand sunteti gata sa va creati propriile modele, exista o multime de pachete software din care sa alegeti, dar este cel mai simplu sa incepeti cu aplicatia gratuita Tinkercad din Autodesk, bazata pe browser.

Thingiverse

Ce imprimanta 3D sa achizitionez?

Gama noastra de imprimante pentu incepatori este destul de larga. Va recomandam imprimantele 3D ProFab mini V3 sau CraftBot 3 . Cu aceste doua imprimante nu puteti da gres. 

ProFab Mini V3

Ne puteti gasi online pe pagina noastra de Facebook sau chiar aici pe site, la sectiunea Contact.