Ferma de imprimante 3D – Print Farm

Daca esti pasionat de tot ce inseamna 3D Printing, atunci cu siguranta ai auzit de un Print Farm

Suntem mandrii sa anuntam ca de astazi, compania noastra, 3D DOT, este o ferma de imprimante 3D (Print Farm) FDM.

Acum putem imprima in serie, 1000 de produse zilnic, pe imprimantele noastre 3D de la companii precum: Ultimaker, CraftUnique, Leapfrog si Formlabs.

Daca ai un proiect mare, cu multe piese si nu ai foarte mult timp la dispozitie, atunci scrie-ne pe info@3ddot.ro, iar noi iti sărim in ajutor!

Ce este o ferma de imprimare 3D?

Ferma de imprimante 3D este o unitate care contine mai multe imprimante 3D (indiferent de tehnologia aditiva care sta la baza) utilizate pentru productie.

O astfel de ferma reprezinta un avantaj important pentru afacerea dvs. sau chiar poate constitui o afacere in sine. Realizarea unei astfel de ferme de imprimante 3D va va spori semnificativ capacitatea de productie, oferindu-va totodata posibilitatea de a produce obiecte /piese/prototipuri din mai multe materiale sau chiar veti putea sa oferiti servicii de printare catre clientii finali.

Avantajele unei ferme de imprimante

Sporirea capacitatii de productie

O ferma de imprimante 3D va poate ajuta sa mariti numarul de piese realizate si sa reduceti semnificativ timpul de realizare a acestora. De asemenea, veti avea si o versatilitate si flexibilitate in realizarea pieselor / obiectelor necesare deoarece nu va trebui sa asteptati sa se termine printul pentru a realiza o alta piesa. Veti folosi o alta imprimanta / alte imprimante.

Printarea simultana cu mai multe materiale

Fiecare imprimanta 3D poate printa piesele si obiectele de care aveti nevoie din materialele de care aveti nevoie, indiferent ca este vorba de PLA, ABS, PETG, ASA, material flexibil etc.

Printarea 3D ca serviciu pentru Clienti

Avand la dispozitie o astfel de ferma de imprimante 3D veti putea chiar sa incepeti (sau sa va dezvoltati) o afacere de tip print shop. Veti realiza obiectele solicitate de clienti intr-un timp foarte scurt, avand astfel posibilitatea de a spori numarul de clienti care apeleaza la serviciile dvs.

Printarea 3D utilizata in si pentru educatie

O ferma de imprimante 3D poate fi utilizata cu usurinta atat in educatie cat si pentru educatie/invatare/calificare. Utilizarea in educatie inseamna ca fiecare elev / student are la dispozitie o astfel de imprimanta 3D cu care poate lucra si isi poate printa proiectul sau, in vreme ce utilizarea pentru educatie/invatare/calificare inseamna ca, in ipoteza foarte probabila in care afacerea dvs. are nevoie de personal nou, de oameni noi, care nu sunt familiarizati cu printarea 3D, acestia pot invata fara ca afacerea dvs. sa aiba de suferit.