Category Archives: Articole

Introducere în tipurile de filamente 3D

PLACTIVE – IGIENIC ȘI ANTI-BACTERIAN

Începem prezentarea filamentelor din magazinul 3D DOT cu gama PLACTIVE de filamente antibacteriene din PLA aditivat cu subsanța pe bază de cupru numită comercial Cuprionix®, de la Copper 3D. 

Aplicațiile acestor filamente au devenit și mai proeminente după ce testele au dovedit că PLACTIVE distruge încărcarea virală a SARS-CovID-19 cu o eficiență de 99.975% în doar 60 de minute.

Din aceste filamente puteți produce componente necesare în medicină, precum proteze sau echipament chirurgical, dar sunt utile și în alte domenii, precum obiecte folosite de copii. PLACTIVE se poate dovedi util în crearea de obiecte folosite în locuri cu trafic intens, precum școlile, aeroporturile sau mijloacele de transport în comun.

Mai multe detalii despre PLACTIVE pe site: https://www.3ddot.ro/filamente-3d/filamente-copper-3d

MagicFil Thermo PLA – SENSIBIL LA TEMPERATURĂ

MagicFil Thermo PLA se bazează pe compusul EasyFil PLA, dar cu o notă de magie termocromă adăugată, deoarece MagicFil are o capacitate de schimbare a culorii atunci când este încălzit la peste 29°C. Culoarea gri antracit a MagicFil se va schimba într-o culoare PLA naturală când materialul atinge o temperatură de 29°C sau mai mare.
Fiind bazat pe compusul EasyFil PLA, MagicFil Thermo PLA este un tip de filament de înaltă calitate, modificat pentru a obține printuri 3D cu mai multă ușurință, optimizat pentru tehnologia de imprimare 3D FFF / FDM. MagicFil Thermo PLA este mai dur dar, în același timp, mai puțin rigid decât un PLA standard, lucru care asigură un flow al filamentului și o adeziune între straturi foarte bună.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Aici găsiți filamentul MagicFil Thermo PLA de la Form Futura:

 

 

Pentru sfaturi pentru alegerea unui filament cu proprietăți speciale, scrieți-ne un mesaj!

Expoziția despre imprimare 3D – Navă dulce navă – NAG 2020

3D DOT, compania noastră specializată în vânzarea de imprimante 3D consumabile și servicii asociate, a organizat expoziția

NAVĂ DULCE NAVĂ – 3D DOT la NAG 2020.
Am creat un spațiu similar unei nave, în care vizitatorii au explorat cum poți proiecta și produce obiecte necesare prin diverse tehnologii de printare 3D, atât cu filmente prin FDM, cât și cu rășini, prin SLA.
Echipa 3D DOT:
Alexandru Dobre, Loredana Angelescu, Andrei Budașu, Roman Grădinaru, Alina Floroi
Dați-ne un mesaj dacă doriți detalii despre produsele prezentate.

Printuri 3D la scară industrială cu Big Rep

Dezvoltarea tehnologiei în ultimii ani face ca fabricația aditivă (additive manufacturing) să nu mai fie doar un procedeu folosit la prototiparea rapidă, ci să fie adoptată tot mai mult și în producția la scară mare. În acest sens, imprimantele industriale 3D de la Big Rep sunt un actor important pe piață, iar 3D DOT este importator exclusiv în România. 

Vă expunem aici câteva elemente de context și nu ezitați să luați legătura cu noi dacă doriți o ofertă sau doriți să produceți obiecte de dimensiuni mari cu ajutorul imprimantelor 3D industriale Big Rep.


Industria prelucrătoare încearcă să reducă costurile și timpul de livrare și caută tot timpul noi modalități de a inova. Această tendință conduce la o creștere anuală de aproximativ 25% în fabricația aditivă.
Liderii industriali, cum ar fi Ford, Kawasaki sau Airbus arată extinderea de la aplicații de prototipare și de cercetare/dezvoltare (R&D) la producția industrială de piese de schimb, scule și piese mici de uz final.
BigRep ca produs, dar și ecosistem, arată o înțelegere unică a întregului lanț de nevoi industriale, prin realizări recunoscute la nivel internațional în ceea ce privește proiectarea și optimizarea pentru fabricația aditivă, ceea ce duce la o creștere a vânzărilor de 60% și un profit brut cu 80% în 2019.
Cu sisteme de fabricație aditivă fiabile la nivel industrial, care evoluează cu tehnologia IoT și Industry 4.0 și cu expertiză pe tot parcursul procesului de fabricație, BigRep are ambiția de a conduce adopția fabricației aditive în industrie.

Apelând la Big Rep, maximizați potențialul dvs. în fabricarea aditivă împreună cu expertiza bogată a Big Rep, care se transferă către companiile cliente. 

Sistemele de imprimare 3D Big Rep sunt utile în producția de:

 • Prototipuri
 • Scule din fabrică
 • Matrițe industriale
 • Piese de utilizare finală
 • „Ceva mai mare”

După două sau trei printuri reușite, imprimanta BigRep a fost deja plătită”, a declarat Lars Bognar – inginer de cercetare la compania Ford Motor

Urmăriți acest video pentru a vedea un studiu de caz despre Ford:

Poziționarea Big Rep pe piață – are și compania dvs. aceleași nevoi?

 1. Big Rep se adresează domeniului producției industriale, iar imprimantele Big Rep sunt fiabile la orice nivel.
 2. Costul per piesă este cu adevărat excepțional, având compatibilitate cu produse ale terților și un cost accesibil de achiziție.
 3.  Ne adresăm companiilor care doresc să producă atât unelte de producție, cât și și piese de utilizare finală.

Participați la webinarul nostru de pe 3 septembrie 2020 de la ora 18.00 unde prezentăm produsul și puteți pune toate întrebările.

Înscrieri aici: https://forms.gle/CSBJ6v6wR1Fxf9ki6  

 

Webinar: Descoperă oportunități BIG cu imprimantele industriale 3D BigRep

Webinar organizat de 3D DOT și BigRep

Te invităm să descoperi avantajele pe care compania ta le obține odată cu adoptarea in-house a unei imprimante 3D industriale BigRep, creată pentru printarea pieselor de mari dimensiuni.

 

Invitat special: PHILIPP RELLERMEIER, Key Account Manager EMEA al BigRep

Acest webinar live îl are ca invitat pe Philipp Rellermeier, Key Account Manager EMEA al BigRep, iar gazda evenimentului este Alexandru Dobre, Managing Director al 3D DOT, reseller autorizat al companiei BigRep în România și singura companie din țară care deține o imprimantă BigRep la momentul actual.

Scopul acestui webinar este de a-ți oferi o imagine cât mai clară asupra noutăților pe care BigRep le aduce în domeniul imprimării 3D. Prin prisma acestor noi informații, vei putea evalua modul în care o imprimantă BigRep îți oferă avantaj competitiv prin economii de timp și bani, dar și prin capacitatea de a lansa mai repede pe piață produsele companiei.

Cui se adresează acest webinar?

 • Profesioniști interesați de imprimarea 3D pentru propria afacere sau compania din care fac parte.
 • Companiilor și antreprenorilor pregătiți să adopte imprimarea 3D in-house sau să facă un upgrade.
 • Roluri în companie: Managing director, Manager de producție, Inginer de producție, Specialist R&D etc.

Agenda webinarului

 • Evoluția companiei BigRep
 • Gama de imprimante industriale 3D BigRep
 • Cum redefinește BigRep printarea 3D a pieselor industriale de mari dimensiuni
 • Povești de succes rezultate în urma utilizării imprimantelor BigRep
 • Explorarea de noi orizonturi creative cu printuri mari realizate cu BigRep
 • Sesiune Q&A
 • Bonus pentru participanții live

Webinarul a avut deja loc. Iată înregistrarea:

Despre compania BigRep

Fondată în anul 2014, BigRep are misiunea de a transforma domeniul imprimării 3D și de a îmbunătăți procesele de producție. Echipa BigRep își dorește să contribuie la creșterea independenței, creativității și rentabilității companiilor din domenii variate.

Imprimantele industriale 3D BigRep redefinesc imprimarea 3D, oferind companiilor posibilitatea de a realiza printuri de mari dimensiuni pentru aplicații în inginerie. Aceste imprimante dezvoltate de echipe de ingineri germani au obținut numeroase premii în industrie și stabilesc noi standarde în materie de viteză, fiabilitate și eficiență.

Despre compania 3D DOT

Compania 3D DOT este o companie specializată în domeniul imprimării 3D, care are în ofertă o gamă largă de imprimante 3D și filamente 3D premium, dar și obiecte personalizate printate 3D. 3D DOT are o echipă cu experiență în printarea și modelarea 3D de piese la comandă, fiind pregătită să ofere consultanță, service și suport pentru imprimantele 3D.

3D DOT este reseller oficial al imprimantelor BigRep în România și singura companie din țară care deține o imprimantă BigRep la momentul actual, având capacitatea de a printa 3D obiecte/piese de mari dimensiuni, de a oferi consultanță pre și post-achiziție, dar și suport & mentenanță companiilor care achiziționează o astfel de imprimantă prin intermediul 3D DOT.

Contactați-ne dacă vreți să știți mai multe despre cum puteți face printuri 3D de mari dimensiuni!

Cum să-ți alegi o imprimantă 3D 

        În funcție de nivelul tău de cunoștințe în domeniul 3D printingului și ținând cont de motivația sau nevoile pentru care îți dorești să achiziționezi o imprimantă 3D, știm că poate fi dificil să alegi între o imprimantă sau alta. Cu toții avem nevoie să fim cât mai bine informați înainte de a face orice gen de achiziție și cu atât mai mult, atunci când vorbim despre un domeniu dinamic, cu o dezvoltare extrem de rapidă, precum este cel al imprimării 3D.

        În articolului de față, punem cap la cap o serie de informații cu scopul de a îți oferi cât mai multe răspunsuri la întrebări de care probabil te-ai lovit deja.

 

 Ce imprimantă ți se potrivește dacă ești începător?

        Este ideal ca începătorii care doresc să facă primii pași în 3D printing să aleagă o imprimantă ușor de manevrat, care să fie „Plug & Play” direct din cutie. Dacă este prima ta interacțiune cu un astfel de produs, este de evitat să îți asamblezi singur imprimanta.

        De asemenea, nu ai nevoie de setări complicate, mult prea tehnice, ci dimpotrivă. Trebuie să te poți apuca cât mai repede de imprimare fără să fii nevoit, de exemplu, să îți faci griji cu privire la pierderea șuruburilor sau a cablurilor ce trebuie conectate. Entuziasmul e mare când ești o fire curioasă, care pune pasiune în ceea ce face, de aceea, nu ai timp de pierdut cu astfel de detalii, dar nici nu vrei să riști investind o sumă mare de bani de la bun început.

        Ei bine, dacă te regăsești în profilul consumatorului descris mai sus, atunci Monoprice MP Select Mini Pro 3D este ceea ce cauți. Acestă imprimantă 3D are un volum de printare de 120x 120x 120 mm și este compatibilă cu materiale precum ABS, PLA, PETG, TPU, TPC, PVA sau HIPS. Are display LCD color cu touchscreen, iar nivelarea platformei de printare se realizează automat.

 

        Cui se adresează, mai exact, Monoprice MP Select Mini Pro 3D?
 • Pasionaților de tehnologie
 • Persoanelor care doresc să se apuce de un hobby nou (pasionant, dar și util)
 • Celor care doresc să realizeze proiecte proprii sau care doresc să printeze obiecte de dimensiuni mici/ medii chiar în confortul casei lor
 • Poate fi achiziționată de școli, licee, profesori sau părinți care doresc să investească în educația și dezvoltarea copiilor și adolescenților, și de ce nu, a lor înșiși.

Ești deja cunoscător?

        Făcând tranziția spre nivelul intermediar, nevoile se schimbă. Se presupune că deja ai o bază de cunoștințe în domeniu, ai trecut de perioada de teste și încercări și ești mai familiarizat cu detaliile tehnice ale unei imprimante 3D pentru că ai avut cel puțin o interacțiune cu un produs de acest tip. Îți dorești să investești mai mult și, în funcție de domeniul tău de activitate sau de experiența acumulată, să realizezi proiecte mai complexe. Atunci, poți opta cu încredere pentru două imprimante: best sellerul CraftBot PLUS de la CraftUnique și Ultimaker 2+, marca Ultimaker.

 

        Cui se adresează imprimanta 3D CraftBot PLUS?

        Imprimanta CraftBot PLUS a obținut premiul „Best Plug&Play” oferit de 3D Printer Guide în anul 2018. Aceasta este construită ca fiind o unealtă 3D excelentă pentru începători și utilizatori experimentați deopotrivă. Cu toate că și această imprimantă este foarte ușor de utilizat, având un meniu intuitiv, ea este departe de a fi doar o imprimantă pentru începători.

        Datorită volumului său impresionant de printare de 250x 200x 200 mm și rezoluției stratului de 100 microni, Craftbot PLUS oferă o calitate foarte bună de printare la costuri accesibile. Poate printa cu materiale precum PLA, ABS, PETG, HIPS, PET și altele.

         E folosită cu succes în zona educațională – în cadrul proiectului ProtoShop, în arhitectură, inginerie sau pentru hobby-uri, dispune de tehnologie Wi-Fi și are propriul slicer universal și avansat. Datorită algoritmului avansat de pregătire al modelelor 3D, asigură conversii mai rapide și rezultate îmbunătățite. Poți să afli mai multe aici!

         Cui se adresează imprimanta 3D Ultimaker 2+? 

         Ultimaker 2+ este o imprimantă 3D proiectată pentru performanță, care la rândul său este ușor de utilizat, fiabilă și eficientă. Însă, spre deosebire de CraftBot PLUS, acest model este mai puțin accesibil ca preț.

         Datorită suportului pentru o gamă largă de materiale, este potrivit pentru o mare varietate de aplicații și poate printa tot în PLA, ABS, HIPS, PET, Nylon și altele. Este ideală pentru prototipare rapidă și tranformarea modelelor conceptuale în realitate, dispunând de aceeași tehnologie de imprimare precum CraftBot PLUS, și anume FDM – printare prin topirea materialelor plastice.

         În plus față de CraftBot PLUS, această imprimantă poate fi monitorizată cu ajutorul unei aplicații pentru mobil compatibilă cu sistemul de operare IOS și Android sau remote de la desktop, prin intermediul slicerului Cura. Vezi mai multe!

 

Activezi într-o companie?

         Imprimantele gamei Ultimaker S reprezintă cea mai rentabilă soluție pentru întreprinderile care doresc să adopte imprimarea 3D internă. Acestea au configurații simple și asigură un timp îndelungat de funcționare companiilor care doresc să-și dezvolte capacitatea de inovare prin intermediul tehnologiei de imprimare 3D.

         Sunt perfecte pentru a fi utilizate la birou, au un volum mare de construcție și oferă componente exacte, de calitate industrială, oricărei companii care decide să le achiziționeze. Pentru a obține produse cu aspect estetic ridicat, poți experimenta cu filamentele de înaltă calitate EasyFil PLA de la FormFutura.

Acum că ai parcurs toate aceste informații, sperăm că îți va fi mai ușor să alegi modelul de imprimantă 3D de care ai nevoie!