Category Archives: Articole

Imprimarea 3D – o soluție pentru producție, prototipare și cercetare în noua etapă de fonduri structurale 2021-2027

imprimare 3d, imprimante 3d, fonduri ue, fonduri europene, fonduri structurale, fonduri europene 2021-2027, ultimaker, craftbot, imprimante 3d profesionale, imprimante 3d industriale, formlabs, filamente 3d, filament 3d, digital factory, fonduri, fonduri structurale 2021-2027, fonduri europene 2021, 3d dot, servicii printare 3d, solutia completa de imprimare 3d, imprimante 3d rasina

Odată cu deschiderea etapei de fonduri structurale europene 2021-2027, imprimantele 3D profesionale și industriale pot reprezenta o oportunitate de dezvoltare pentru afaceri deja existente sau start-up-uri. Imprimarea 3D crește eficiența în producție, prototipare și cercetare. În acest sens imprimarea 3D este soluția ideala pentru afacerile care se înscriu in domenii precum: producția maselor plastice, robotică, inginerie, aerospațial, automotive, design, arhitectură, advertising, etc.

Compania 3D DOT va propune soluții complete de imprimare 3D care sunt în conformitate cu standardul Industrial 4.0. Acesta presupune un sistem de imprimare 3D digitalizat care permite utilizatorului să-și seteze un sistem modular de imprimante 3D care poate fi monitorizat și controlat prin cloud și wifi. Acest tip de soluții oferă capacitate mare de producție, rezolvarea rapidă a problemelor care pot apărea pe linia de producție, ușurință în utilizare și modalități de raportare inteligente. 

Companiile care au un sistem de organizare bazat pe protocoale de management, colaborare și siguranță, nu mai au nevoie doar de o imprimantă 3D, ci de un sistem de imprimare 3D care să fie în ton cu profilul organizației. 3D DOT este reseller autorizat atât pentru imprimante 3D profesionale Ultimaker, Formlabs, Craftbot, Prusa, BigRep, Omni3D, Minifactory, Uniz, cât și pentru accesorii și branduri de filamente precum Ultimaker, Craftbot, Formfutura, D-Basf, DSM, Copper 3D, FiberForce, BigRep, Kymia. Cu o experiență de 6 ani în domeniul imprimării 3D, echipa 3D DOT vă oferă consultanță gratuită în alegerea imprimantei 3D potrivită pentru nevoile actuale ale companiei dumneavoastră, cursuri specializate și servicii de mentenanță și servisare.

Pentru a solicita o ofertă ne puteți contacta la numerele de telefon:
Ionuț Tohănean    
Consultant vânzări                                   
0770 679 236
Alexandru Dobre
Managing Director
0722 321 673                                      
Pentru a solicita mai multe informații ne puteți scrie AICI.

imprimare 3d, imprimante 3d, fonduri ue, fonduri europene, fonduri structurale, fonduri europene 2021-2027, ultimaker, craftbot, imprimante 3d profesionale, imprimante 3d industriale, formlabs, filamente 3d, filament 3d, digital factory, fonduri, fonduri structurale 2021-2027, fonduri europene 2021, 3d dot, servicii printare 3d, solutia completa de imprimare 3d, imprimante 3d rasina

WEBINAR: Sistemul profesional de imprimare 3D Industry 4.0 ULTIMAKER

Printare 3D, Imprimante 3D, 3D printing, 3D DOT, imprimante 3D profesionale, Industry 4.0, webinar, webinar tech, webinar printare 3D, smart factory, digital factory, marketplace, filamente 3D, printare 3D Romania, imprimante 3D Romania, webinar noiembrie, webinarii noiembrie, webinar imprimante 3D, Ultimaker, webinar Ultimaker, ferma de imprimante 3D, ferma de imprimante, printing farm, Ultimaker S5, Ultimaker Pro Bundle, Ultimaker S3, Ultimaker 2+ Connect, ULtimaker Cura

Intrați în era digitală a imprimării 3D cu ajutorul Ultimaker

Capacitatea de producție are o cu totul altă dinamică pentru majoritatea companiilor în anul 2021. Companiile caută să aibă agilitate în luarea deciziilor, își doresc flexibilitate și viteză de răspuns când apar probleme pe linia de producție sau când vor validarea unui prototip. Imprimarea 3D răspunde foarte bine acestor provocări. Cu toate acestea, companiile care au un sistem de organizare bazat pe protocoale de management, colaborare și siguranță, nu mai au nevoie doar de o imprimantă 3D, ci de un sistem de imprimare 3D care să fie în ton cu profilul organizației. Ultimaker este o companie care a înțeles din timp aceste nevoi și de aceea a creat în jurul imprimantelor sale un sistem care respectă standardul industrial 4.0

În luna noiembrie, 3D DOT vă invită să participați la un webinar care va adresa teme legate de digitalizarea imprimării 3D și felul în care soluția de imprimare 3D ia forma unui sistem modular de imprimante 3D care oferă producție non-stop, monitorizare de la distanță, ușurință în utilizare și modalități de raportare inteligente. Toate aceste teme vor fi abordate în cadrul webinar-ului care va avea loc miercuri, 24 noiembrie 2021.

Speaker-ul acestui eveniment este Alexandru Dobre, Managing Director al companiei 3D DOT, reseller autorizat de imprimante 3D pe cele două tehnologii FDM și SLA. Fondator al companiei 3D DOT și creator al programului educațional ProtoShop, Alexandru este 100% dedicat pasiunii pentru tehnologia imprimării 3D și participă activ la dezvoltarea oamenilor și companiilor în acest domeniu atât în Brașov, cât și la nivel național.

Înscrie-te acum prin clik AICI

Sistem folosit cu încredere de companii din întreaga lume

Cum poți afla dacă imprimanta 3D Ultimaker S5 este potrivită pentru afacerea ta

Acum ai oportunitatea de a beneficia gratuit de testarea imprimantei Ultimaker S5 + Air Manager la sediul propriului business. Echipa 3D DOT îți propune sa încerci timp de patru săptămâni sistemul de imprimare 3D Ultimaker pentru a afla dacă acesta reprezintă o soluție inteligentă pentru activitatea companiei tale. Ne ocupăm noi de instalarea imprimantei, iar pe tot parcursul testării, 3D DOT vine în sprijinul tău cu un training specializat, consultanță telefonică săptămânală și materiale necesare imprimării 3D. Aceasta poate fi ocazia optimă pentru implementarea imprimării 3D în industria în care activezi. Poți să rezervi imprimanta 3D  AICI.

Imprimantele 3D profesionale pot fi utilizate în diverse domenii precum: dezvoltarea produselor, arhitectură, publicitate, medicină, educație, producție, alimentație și multe altele (vizionează videoclipul).

ULTIMAKER S5 este o imprimantă 3D profesională, de tip plug and play, având componente de calitate industrială și un sistem de dublă extrudare. Aceasta are cel mai mare volum de printare din gama Ultimaker (330 x 240 x 300 mm) și un timp îndelungat de funcționare. Este ușor de utilizat, are o configurație simplă și conexiune Wi-fi sau Ethernet, iar printul 3D poate fi inițiat și monitorizat din cloud de oriunde, inclusiv de pe telefonul mobil. În plus imprimanta este compatibilă cu filamentele Ultimaker și cu peste alte 40 de materiale de la alți producători, care sunt identificate și optimizate din software-ul imprimantei. Printre caracteristicile cele mai importante se numără și sistemul AIR MANAGER care asigură un mediu de printare sigur filtrând până la 95% din toate particulele ultra-fine emise în timpul printării 3D.

Această campanie se demarează începând cu luna august și se desfășoară pe principiul „Primul venit, primul servit!”. Îți recomandăm să-ți rezervi imprimanta 3D  AICI.

Introducere în tipurile de filamente 3D

PLACTIVE – IGIENIC ȘI ANTI-BACTERIAN

Începem prezentarea filamentelor din magazinul 3D DOT cu gama PLACTIVE de filamente antibacteriene din PLA aditivat cu subsanța pe bază de cupru numită comercial Cuprionix®, de la Copper 3D. 

Aplicațiile acestor filamente au devenit și mai proeminente după ce testele au dovedit că PLACTIVE distruge încărcarea virală a SARS-CovID-19 cu o eficiență de 99.975% în doar 60 de minute.

Din aceste filamente puteți produce componente necesare în medicină, precum proteze sau echipament chirurgical, dar sunt utile și în alte domenii, precum obiecte folosite de copii. PLACTIVE se poate dovedi util în crearea de obiecte folosite în locuri cu trafic intens, precum școlile, aeroporturile sau mijloacele de transport în comun.

Mai multe detalii despre PLACTIVE pe site: https://www.3ddot.ro/filamente-3d/filamente-copper-3d

MagicFil Thermo PLA – SENSIBIL LA TEMPERATURĂ

MagicFil Thermo PLA se bazează pe compusul EasyFil PLA, dar cu o notă de magie termocromă adăugată, deoarece MagicFil are o capacitate de schimbare a culorii atunci când este încălzit la peste 29°C. Culoarea gri antracit a MagicFil se va schimba într-o culoare PLA naturală când materialul atinge o temperatură de 29°C sau mai mare.
Fiind bazat pe compusul EasyFil PLA, MagicFil Thermo PLA este un tip de filament de înaltă calitate, modificat pentru a obține printuri 3D cu mai multă ușurință, optimizat pentru tehnologia de imprimare 3D FFF / FDM. MagicFil Thermo PLA este mai dur dar, în același timp, mai puțin rigid decât un PLA standard, lucru care asigură un flow al filamentului și o adeziune între straturi foarte bună.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Aici găsiți filamentul MagicFil Thermo PLA de la Form Futura:

 

 

Pentru sfaturi pentru alegerea unui filament cu proprietăți speciale, scrieți-ne un mesaj!

Expoziția despre imprimare 3D – Navă dulce navă – NAG 2020

3D DOT, compania noastră specializată în vânzarea de imprimante 3D consumabile și servicii asociate, a organizat expoziția

NAVĂ DULCE NAVĂ – 3D DOT la NAG 2020.
Am creat un spațiu similar unei nave, în care vizitatorii au explorat cum poți proiecta și produce obiecte necesare prin diverse tehnologii de printare 3D, atât cu filmente prin FDM, cât și cu rășini, prin SLA.
Echipa 3D DOT:
Alexandru Dobre, Loredana Angelescu, Andrei Budașu, Roman Grădinaru, Alina Floroi
Dați-ne un mesaj dacă doriți detalii despre produsele prezentate.