Category Archives: Noutati

Industry 4.0 la Demo Metal

În perioada 5-8 Noiembrie 2019 a avut loc la Brașov târgul Demo Metal care a reunit cele mai relevante companii din zona Transilvania și Brașov. Anul acesta tema Demo Metal Brasov a gravitat în jurul conceptelor de Smart Factory și Industry 4.0.

Pentru a intra în paradigma Industry 4.0 o companie ar trebui sa aibe linii de automatizare, să fie digitalizată și să aibe capacitatea de a procesa big data.

 

Cum imprimarea 3D face ca o companie care este deja Smart să devină Smarter?

Pentru al doilea an, 3D DOT a luat parte la Demo Metal și a reușit să demonstreze că imprimarea 3D își are locul in paradigma de Smart Factory și Industry 4.0. Additive manufacturing este deja o tehnologie matură și un „must have” pentru orice companie care își propune să utilizeze prototiparea rapidă.

 

3D DOT Demo Metal

Demo Metal floor plan

Se poate spune că în prezent majoritatea companiilor angrenate în productie, în zona de automotive, automatizari sau aerospace sunt dotate cu echipamente de imprimare 3D. Cu toate acestea se poate ridica următoarea întrebare-  este tehnologia de imprimare 3D existantă în aceste companii în aliniament cu ceea ce înseamă Industry 4.0? Raspunsul este nu în cele mai multe din cazuri. Acest lucru se datorează faptului că tehologia de imprimare 3D este de cele mai multe ori învechită sau este utilizată marginal.  Vizitatorii târgului au putut vedea la standul companiei noastre cum compania Ultimaker a reușit să pună la punct un sistem de imprimare 3D care se inscrie perfect în definiția Smart Factory și Industry 4.0. Soluția Ultimaker propune un sitem de imprimare 3D care integrează imprimantele 3D Uktimaker cu slicerul Cura.

Cei de la Ultimaker de aproximativ de un an ofera posibilitatea utilizatorului să folosească sute de profile de materiale – third party în urna alianței pe care a realizat-o cu principalii producatori de filamente din lume. Acum un utilizator Ultimaker poate să aleaga din Cura accesand Marketplace-ul  sute de profile de filamente, lucru care face ca timpul de setare a unui gcode să se reducă semnificativ. Vizitatorii stadului 3D DOT au aflat ca acum imprimarea 3D cu ultimaker se poate face din Cloud. Nu mai conteaza unde esti. Dacă impriamnta Ultimaker este conectata la internet ea poate fi accesată de oriunde, astfel designerul poate sa printeze și să iși monitorizeze printul de oriunde.

 

Print 24/7. Acesta a fost una dintre sintagmele folosite atunci când vizitatorii au intrebat de Ultimaker S5 Pro Bundle. Noul sistem Pro Bundle il ajuta pe utilizator să inmagazineze în imprimantă pana la 6 role de filament pe care imprimanta Ultimaker S5 stie să le încarce singură și să le schimbe în funcție cum sunt facute setarile pentru print.

3D DOT a arătat la Demo Metal ca sunt companii precum Ultimaker care au transformat procesul de printare 3D intr-unul automotizat, remote, plug and play și sigur.  Acest sistem se înscrie perfect în definitia conceptului de Smart Factory și Industry 4.0.

Faptul că am reușit să aratăm atât de bine integrarea imprimării 3D în paradigma Smart Factory ne-a adus și un mic premiu din partea publicului care a considerat ca imprimarea 3D este una dintre cele mai relevante aplicatii în industrie în acest moment.

Genetal Manager Onut Iliescu Tehnic Media- Dobre Alexandru – founder 3D DOT – inmanare dimploma locul 2 Demo Metal – imprimarea 3D cea mai interesanta tehnologie prezentata in cadrul expozitiei.

Totul se bazeaza pe efortul de echipa.

 

 

 

 

Lista evenimente 2019

Chiar daca vara a trecut, pentru noi evenimentele abia incep si abia asteptam sa participam la ele. Pregatim multe surprize frumoase si educative pentru toate varstele.

Continue reading

PLA vs. ABS

Pe parcursul timpului ni s-a adresat de foarte multe ori intrebarea: ”Care este diferenta intre PLA si ABS?”

Ei bine, PLA si ABS sunt cele mai populare materiale din imprimarea 3D. Aceasta comparatie va va ajuta sa selectati cea mai buna optiune pentru proiectul dumneavostra.

Continue reading

Introducere in SLA

3D DOT este o companie care functioneaza cu doua tehnologii, FDM si SLA. In aceasta introducere la imprimarea 3D SLA, acoperim principiile de baza ale tehnologiei. Dupa citirea acestui articol, veti intelege mecanica fundamentala a procesului SLA, dar si avantajele si dezavantajele acestei tehnologii.

Continue reading

Introducere in FDM

3D DOT este o companie care functioneaza cu doua tehnologii, FDM si SLA. In aceasta introducere la imprimarea 3D FDM, ne dorim sa acoperim principiile de baza ale tehnologiei. Dupa citirea acestui articol, veti intelege fundamentul procesului FDM si modul in care acestea se refera la beneficiile si limitarile acestuia.

Continue reading