Category Archives: Noutati

3D DOT prezenta la DEMO METAL Brasov

Imprimatele 3D de la 3D DOT s-au numarat printre instalatii industriale de top la Demo Metal Brasov.

Firma noastra si-a prezentat serviciile si imprimantele 3D companiilor si vizitatorilor prezenti la aceasta expozitie care a adunat cei mai prolifici actori din industia romaneasca.

Vedeta expozitiei noastre a fost imprimanta 3D Bolt Pro de la Leapfrog care este produsa in Cluj.

Imparimanta Bolt Pro Leapfrog 3D DOT

Totodata imprimanta Ultimaker 3 a printat pe tot parcusul expozitiei si a demonstat ca in ciuda aspectului sau fin poate produce piese de inalta precizie si calitate si ca este una dintre cele mai versatile echipamente 3D de pe piata.

Ultimaker 3 Demo Metal Brasov

In cadrul expozitiei am mai prezentat si imprimanta CraftBot Plus si ProFab Mini V3  care si-au si gasit cativa cumparatori fiind in promotie de sfarsit de an.

 

3D DOT a participat la cea de-a doua editie a festivalului SCIEFEST

Compania 3D DOT are un parteneriat strans cu Biblioteca Județeană „George Baritiu” din Brașov si a raspuns cu interes invitatiei de a prezenta publicului larg tehnologia imprimarii 3D in cadrul festivaului SCIEFEST.

Festivalul de știință și industrii creative SCIEFEST este la a doua ediție și s-a desfăsurat la Biblioteca Judeteană Brasov, precum și la Coresi Resort Shopping.

Compania nostra a pus in functiune imprimantele Ultimaker, CraftBot, Profab Mini V3, Pixul 3D Polaroid Play si a prezentat celor interesati ce inseamna tehnologia 3D si ce se poate realiza cu imprimantele 3D.

In cadrul evenimentului firma noastra a prezentat publicului in premiera imprimanta BOLT PRO de la Leapfrog.  Aceasta imprimanta industriala a atras multa atentie prin faptul ca are o serie de functionalitati inedite cum ar fi printarea cu doua extrudere in oglinda sau sincron.

3D DOT Sciefest Coresi

Protoshop proiect educational marca 3D DOT!

Protoshop este un proiect educational initiat de 3D DOT care are ca obiectiv introducerea imprimarii 3D copiilor cu varste intre 11 si 14 printr-o metoda originala care pune accent pe intarctivitate si munca in echipa.

Proiectul este implementat de către Asociația Laborazon alături de 3D DOT, pe baza unei metode originale dezvoltate de către mentorii Alexandru Dobre și Alina Floroi. 

Clasele se desfășoară în trei grupe de maxim 25 de copii în laboratorul de informatică al școlii, fiecare cursant având la dispoziție un computer pentru a crea individual, dar și în echipă. Mentori în acest proiect sunt Alexandru Drobre și Alina Floroi, care după ce vor ține cele 5 săptămâni de curs cu elevii și profesorii, vor preda ștafeta acestora din urmă, pentru a-l continua.

Alexandru Dobre, mentor în 3D printing, are un master în sociologie și unul în antreprenoriat și inovare, obținute în Danemarca, Copenhaga și Statele Unite. Întors în Brașov, a deschis o companie care se ocupă de 3D Printing. El deține cunoștințe de prototipare în programe de creație 3D și stăpânește procesul de fabricație cu ajutorul imprimantelor 3D.

Alina Floroi, mentor de marketing, este co-fondator al Laborazon, care a operat primul maker space din Brașov. Printre proiectele realizate, care au implicat elevi, se număra „Laborazon Mobil”, „Facem teatru de păpuși” si „Celest – expoziție de instalații interactive”.