Category Archives: Noutati

6 FACTORI TEMPORALI DESPRE BIGREP PRO

BigRep PRO este o imprimantă 3D industrială de format mare reprezentând un sistem complet de imprimare 3D. De la lansarea modelului PRO în anul 2018, echipa de cercetare și dezvoltare BigRep s-a concentrat în principal pe îmbunătățirea acestui echipament, analizând nevoile clienților.

Astfel, în noiembrie 2021, a fost lansat modelul PRO.2, o imprimantă 3D de format mare care poate fi folosită cu ușurință, având în vedere faptul că este o imprimantă industrială.

Cu un volum de printare de aproape un metru cub, BigRep PRO este o imprimantă 3D industrială complet închisă, optimizată pentru producerea pieselor mari, la scară completă, inclusiv prototipuri funcționale, unelte dedicate pentru fabrici, modele, șabloane, matrițe și piese de utilizare finală, susținând dezvoltarea companiilor.

Acest articol listează 6 factori temporali despre BigRep PRO, pentru a înțelege mai bine potențialul acestei imprimante 3D.

12 SECUNDE PENTRU A ÎNDEPĂRTA O PIESĂ CU AJUTORUL PLATFORMEI DE PRINTARE SWITCHPLATE®

SWITCHPLATE® este o platformă de printare magnetică, fixându-se cu ușurință. Căldura mărește adezivitatea suprafeței SWITCHPLATE®, astfel încât prototipul rămâne fix în timpul printării, dar este ușor de îndepărtat odată ce s-a răcit. Pentru a economisi timp, SWITCHPLATE® poate fi schimbat înainte de răcire, eliberând astfel imprimanta pentru următorul proiect. Datorită acestei caracteristici, efortul de a îndepărta părțile mari de pe pat este redus radical.

8 MINUTE PENTRU A CALIBRA AUTOMAT IMPRIMANTA 3D

Calibrarea imprimantei BigRep PRO nu necesită acțiuni manuale. Comenzile MXT® folosesc algoritmi patentați și cartografierea suprafeței pentru a înlocui calibrarea manuală a platformei de imprimare și a extruderului, asigurându-se că primele straturi, cruciale în procesul de imprimare 3D, sunt optime de fiecare dată.

Înainte de printarea unui nou gcode, imprimanta va rula un proces de autocalibrare, care durează aproximativ 8 minute. În primul pas, extruderul va mapa patul de imprimare și va construi o hartă digitală. Ulterior, BigRep PRO va imprima câteva straturi pe pat, pe care senzorii le vor mapa pentru a aduna informațiile necesare, asigurând un prim strat perfect cu o calibrare Z și XY potrivită pentru extrudarea duală.

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, calibrarea manuală a unei imprimante 3D de dimensiuni mari poate dura până la 2 ore.

2 ORE PENTRU A ÎNVĂȚA SLICER-ULUI BIGREP BLADE

BigRep BLADE este un software de slicing gratuit și ușor de utilizat, care permite un control mai mare al parametrilor de imprimare pentru toate imprimantele 3D BigRep. Cu presetările Blade, fișierele de imprimare 3D sunt gata în doar câteva clicuri. Caracteristici precum orientarea automată și plasarea automată fac din software-ul Blade unul foarte simplu de utilizat.

Volum mare de construcție poate însemna și printarea mai multor piese mici folosind caracteristica „producție în loturi” a programului Blade. Această caracteristică permite printarea pieselor în modul „secvențial”, însemnând procesarea pe rând a STL-urilor, în locul imprimării acestora în mod simultan. Acest proces este posibil doar cu imprimante 3D large-format cu sistem de mișcare XYZ, economisind până la 10% din timpul de printare, în funcție de geometrii, într-un singur clic. De asemenea, pentru utilizatorii software-ului Cura, Blade va părea mult mai familiar.

13 ZILE A FOST CEA MAI LUNGĂ PERIOADĂ DE PRINTARE FĂRĂ OPRIRE, DE PÂNĂ ACUM

BigRep PRO a fost proiectat pentru a imprima 3D atât timp cât este necesar, fiind conceput pentru viteză mare, accelerație rapidă și precizie. Cadrul robust elimină vibrațiile în timpul imprimării, asigurând o mișcare rapidă, dar precisă. Alimentat de servomotoare Bosch cu codificatoare integrate, PRO calculează locația în timp real a capului de imprimare pentru a se automonitoriza.

2 SĂPTĂMÂNI ESTE FILAMENTUL MENȚINUT USCAT ÎN CAMERA DE DEPOZITARE

Camera de depozitare este etanșată, are o capacitate de două filamente și asigură păstrarea  materialelor în condiții optime, inclusiv a celor de inginerie sau solubile în apă, acestea rămânând uscate într-un mediu constant ca temperatură și cu umiditate controlată. Chiar și atunci când este oprită imprimanta 3D, stocarea etanșă a materialelor PRO asigură cea mai bună calitate și fiabilitate din clasa sa.

TIMP DE LIVRARE MAI SCURT CU 1 LUNĂ DECÂT PRELUCRAREA CNC EXTERNALIZATĂ

În tabelul de mai jos se regăsește comparația dintre posibilitatea imprimării 3D a unui dispozitiv de tipul ”jigs & fixtures” de dimensiuni mari (vedeți imaginea de mai jos) și prelucrarea prin intermediul a două ateliere CNC din Germania.

DIMENSIUNE PRINT 1300 x 140 x 220 mm
METODĂ DE CONSTRUCȚIE DURATĂ COST MATERIAL GREUTATE
IMPRIMANTĂ 3D

BIGREP PRO.2

19 ore de printare 493 € FIBER FILLED HI-TEMP 1,8 kg
SURSĂ EXTERNALIZATĂ CNC – EXEMPLUL 1 42 de zile 4408,54 € AlMGSi1 5,7 kg
SURSĂ EXTERNALIZATĂ CNC – EXEMPLUL 2 31 de zile 4948,24 € AlMGSi1 5,7 kg
RESURSE ECONOMISITE Minim 30 de zile Minim 3915,54 €   3,9 kg

 

 

 

 

 

Dacă doriți să aflați mai multe informații, contactați un reprezentant al echipei 3D DOT.

#3dprinting #additivemanufacturing #thinkbig #worksmarternotharder

Peste 100 de elevi din Brașov și-au prezentat lucrările printate 3D în expoziția ProtoShop Vector

printare 3d, 3d printing, macheta, protoshop, cursuri 3d, curs 3d, cursuri copii, modelare 3d, printare 3d, 3ddot, imprimanta 3d, imprimante 3d, ultimaker, ultimaker 2+ connect, 3d printers, 3d printer, obiecte printate 3d, liceu, cursuri liceu, cursuri printare 3d liceu

Încă de la înființarea sa, compania 3D DOT a avut ca obiectiv dezvoltarea unui program educațional, într-un mod care să integreze tehnologia imprimării 3D în instituțiile de învățământ. Motivația din spatele acestei misiuni a constat în faptul că, imprimarea 3D este o tehnologie revoluționară, care va fi din ce în ce mai prezentă în viețile noastre.

În  anul 2018,  se puneau bazele programului ,,Protoshop” care a fost conturat sub forma unui curs de design de produs prin care elevii pot învăța cum să realizeze un produs fizic pornind de la o idee, cu ajutorul imprimării 3D, a modelării 3D cât și prin antrenarea abilităților de tip STE(A)M, muncă în echipa, exprimarea ideilor, dezvoltarea creativității și susținerea unui discurs public. După două ediții de succes organizate exclusiv la nivel gimnazial și liceal, în anul 2021 s-a creat un program de pregătire pentru cadrele didactice, ca aceștia să fie vectori de diseminare a metodei în sistemul educațional.

În acest sens, a luat naștere proiectul 𝐏𝐫𝐨𝐭𝐨𝐬𝐡𝐨𝐩 𝐕𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 care este un program educațional unic în România, fondat de compania 𝟑𝐃 𝐃𝐎𝐓, susținut de Fondul Științescu Brașov, coordonat de 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞, specialist în design, printare 3D și manager 3D DOT, împreună cu 𝐀𝐥𝐢𝐧𝐚 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐨𝐢, specialist în comunicare și coordonare. Acest proiect, care a fost implementat în Septembrie 2021, a determinat peste 20 de profesori din învățământul gimnazial, liceal și postliceal din județul Brașov, să participe la o sesiune de formare pentru a putea preda cursul ProtoShop în instituțiile lor. Pentru a motiva atât profesorii, cât și elevii, s-a creat o competiție pentru a premia rezultatele, recompensa fiind o imprimantă 3D Ultimaker 2+ Connect. Pe toată perioada implementării proiectului, Alexandru Dobre împreună cu Alina Floroi au făcut demonstrații cu privire la modul în care imprimarea 3D funcționează și, totodata,  au enumerat situații în care această tehnologie are aplicabilitate. La începutul lunii Mai a acestui an, șapte școli participante la concursul inclus în acest program, au expus lucrări printate 3D în cadrul unei expoziții care a avut loc la Aula Universității Transilvania din Brașov.

Ziua expoziției ne-a produs multă bucurie, în special pentru că elevii au fost recunoscători că au putut lucra în echipă, au creat obiecte cu ajutorul tehnologiilor digitale noi și au văzut lucrărilor colegilor. Cred că sunt încurajați să continue și să folosească aceste cunoștințe în cariera lor viitoare,” a remarcat Alina Floroi, mentor ProtoShop și coordonatoare a proiectului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juriul a fost format din mentori și reprezentanți ai Fundației Comunitare Brașov, iar premiul reprezentat de o imprimantă 3D Ultimaker 2+ Connect  a fost câștigat de echipa de la Liceul Vocațional de Arte Plastice ”Hans Mattis Teutsch”, coordonată de profesorii Claudia Bodo și Alina Rudei. Juriul a acordat și un al doilea premiu reprezentat de o imprimantă 3D Prusa Mini, echipei de la Colegiul Tehnic de Transporturi, coordonate de profesoara Raluca Suciu.

Este de-a dreptul grozav să vedem impactul în comunitate al unui proiect STEAM valoros scalat în ediția 4.0 a programului Științescu și anume proiectul ProtoShop Vector, prin care 20 de  profesori au fost inițiați în ceea ce înseamnă noțiunile de design de produs, de printare 3D și noțiuni de marketing, respectiv în metodologia de predare a acestora către elevii lor”, a declarat Laura Popeea, director al Fundației Comunitare din Brașov, finanțatorul proiectului ProtoShop Vector prin Fondul Științescu.

Iată care au fost cele 7 unități de învățământ și profesorii îndrumători care au participat la expoziția din data de 3 mai:
>  Colegiul „Nicolae Titulescu” – Nicolae Spiridon
>  Școala Generală Nr. 9 ”Nicolae Orghidan” – Adriana Bende
>  Colegiul Tehnic de Transporturi – Raluca Suciu
>  Colegiul Național ”Unirea” – Alina Monescu și Florica Stoian
>  Liceul ”Petru Rareș” Feldioara – Călin Rușitaru
>  Liceul Vocațional de Arte Plastice ”Hans Mattis Teutsch” – Claudia Bodo și Alina Rudei
>  Colegiul Național ”Dr. Ioan Meșotă” – Camelia Moldovan și Antoanela Teciu

Faptul că proiectul ProtoShop a fost implementat în 7 școli din Brașov este un real succes și cred că acesta este un pas istoric al imprimării 3D în România. Observând rezultatele proiectelor de la fiecare școală, cât și feedback-ul primit de la profesori, se confirmă faptul că metoda ProtoShop, care presupune predare interdisciplinară într-un mod nonformal, aduce un aspect de noutate la nivelul sistemului educațional din România. Pe viitor ne dorim să implementăm cursul ProtoShop la nivel național în cât mai multe școli”, a remarcat Alexandru Dobre, fondator și mentor al proiectului ProtoShop și fondator al companiei 3D DOT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest proiect complex a fost implementat cu sprijinul partenerilor noștri:

>  3D DOT
>  Inspectoratul Școlar Județean din Brașov
>  Colegiul ”Nicolae Titulescu” din Brașov
>  Universitatea Transilvania din Brașov
>  Școala Generală Nr. 27 ”Anatol Ghermanschi” din Brașov

Pentru mai multe informații despre cursurile 3D ProtoShop și importanța acestora în alegerea unui domeniu profesional, vă invităm să accesați site-ul oficial ProtoShop.

 

 

Imprimarea 3D – o soluție pentru producție, prototipare și cercetare în noua etapă de fonduri structurale 2021-2027

imprimare 3d, imprimante 3d, fonduri ue, fonduri europene, fonduri structurale, fonduri europene 2021-2027, ultimaker, craftbot, imprimante 3d profesionale, imprimante 3d industriale, formlabs, filamente 3d, filament 3d, digital factory, fonduri, fonduri structurale 2021-2027, fonduri europene 2021, 3d dot, servicii printare 3d, solutia completa de imprimare 3d, imprimante 3d rasina

Odată cu deschiderea etapei de fonduri structurale europene 2021-2027, imprimantele 3D profesionale și industriale pot reprezenta o oportunitate de dezvoltare pentru afaceri deja existente sau start-up-uri. Imprimarea 3D crește eficiența în producție, prototipare și cercetare. În acest sens imprimarea 3D este soluția ideala pentru afacerile care se înscriu in domenii precum: producția maselor plastice, robotică, inginerie, aerospațial, automotive, design, arhitectură, advertising, etc.

Compania 3D DOT va propune soluții complete de imprimare 3D care sunt în conformitate cu standardul Industrial 4.0. Acesta presupune un sistem de imprimare 3D digitalizat care permite utilizatorului să-și seteze un sistem modular de imprimante 3D care poate fi monitorizat și controlat prin cloud și wifi. Acest tip de soluții oferă capacitate mare de producție, rezolvarea rapidă a problemelor care pot apărea pe linia de producție, ușurință în utilizare și modalități de raportare inteligente. 

Companiile care au un sistem de organizare bazat pe protocoale de management, colaborare și siguranță, nu mai au nevoie doar de o imprimantă 3D, ci de un sistem de imprimare 3D care să fie în ton cu profilul organizației. 3D DOT este reseller autorizat atât pentru imprimante 3D profesionale Ultimaker, Formlabs, Craftbot, Prusa, BigRep, Omni3D, Minifactory, Uniz, cât și pentru accesorii și branduri de filamente precum Ultimaker, Craftbot, Formfutura, D-Basf, DSM, Copper 3D, FiberForce, BigRep, Kymia. Cu o experiență de 6 ani în domeniul imprimării 3D, echipa 3D DOT vă oferă consultanță gratuită în alegerea imprimantei 3D potrivită pentru nevoile actuale ale companiei dumneavoastră, cursuri specializate și servicii de mentenanță și servisare.

Pentru a solicita o ofertă ne puteți contacta la numerele de telefon:
Ionuț Tohănean    
Consultant vânzări                                   
0770 679 236
Alexandru Dobre
Managing Director
0722 321 673                                      
Pentru a solicita mai multe informații ne puteți scrie AICI.

imprimare 3d, imprimante 3d, fonduri ue, fonduri europene, fonduri structurale, fonduri europene 2021-2027, ultimaker, craftbot, imprimante 3d profesionale, imprimante 3d industriale, formlabs, filamente 3d, filament 3d, digital factory, fonduri, fonduri structurale 2021-2027, fonduri europene 2021, 3d dot, servicii printare 3d, solutia completa de imprimare 3d, imprimante 3d rasina

WEBINAR: Sistemul profesional de imprimare 3D Industry 4.0 ULTIMAKER

Printare 3D, Imprimante 3D, 3D printing, 3D DOT, imprimante 3D profesionale, Industry 4.0, webinar, webinar tech, webinar printare 3D, smart factory, digital factory, marketplace, filamente 3D, printare 3D Romania, imprimante 3D Romania, webinar noiembrie, webinarii noiembrie, webinar imprimante 3D, Ultimaker, webinar Ultimaker, ferma de imprimante 3D, ferma de imprimante, printing farm, Ultimaker S5, Ultimaker Pro Bundle, Ultimaker S3, Ultimaker 2+ Connect, ULtimaker Cura

Intrați în era digitală a imprimării 3D cu ajutorul Ultimaker

Capacitatea de producție are o cu totul altă dinamică pentru majoritatea companiilor în anul 2021. Companiile caută să aibă agilitate în luarea deciziilor, își doresc flexibilitate și viteză de răspuns când apar probleme pe linia de producție sau când vor validarea unui prototip. Imprimarea 3D răspunde foarte bine acestor provocări. Cu toate acestea, companiile care au un sistem de organizare bazat pe protocoale de management, colaborare și siguranță, nu mai au nevoie doar de o imprimantă 3D, ci de un sistem de imprimare 3D care să fie în ton cu profilul organizației. Ultimaker este o companie care a înțeles din timp aceste nevoi și de aceea a creat în jurul imprimantelor sale un sistem care respectă standardul industrial 4.0

În luna noiembrie, 3D DOT vă invită să participați la un webinar care va adresa teme legate de digitalizarea imprimării 3D și felul în care soluția de imprimare 3D ia forma unui sistem modular de imprimante 3D care oferă producție non-stop, monitorizare de la distanță, ușurință în utilizare și modalități de raportare inteligente. Toate aceste teme vor fi abordate în cadrul webinar-ului care va avea loc miercuri, 24 noiembrie 2021.

Speaker-ul acestui eveniment este Alexandru Dobre, Managing Director al companiei 3D DOT, reseller autorizat de imprimante 3D pe cele două tehnologii FDM și SLA. Fondator al companiei 3D DOT și creator al programului educațional ProtoShop, Alexandru este 100% dedicat pasiunii pentru tehnologia imprimării 3D și participă activ la dezvoltarea oamenilor și companiilor în acest domeniu atât în Brașov, cât și la nivel național.

Înscrie-te acum prin clik AICI

Sistem folosit cu încredere de companii din întreaga lume

Cum poți afla dacă imprimanta 3D Ultimaker S5 este potrivită pentru afacerea ta

Acum ai oportunitatea de a beneficia gratuit de testarea imprimantei Ultimaker S5 + Air Manager la sediul propriului business. Echipa 3D DOT îți propune sa încerci timp de patru săptămâni sistemul de imprimare 3D Ultimaker pentru a afla dacă acesta reprezintă o soluție inteligentă pentru activitatea companiei tale. Ne ocupăm noi de instalarea imprimantei, iar pe tot parcursul testării, 3D DOT vine în sprijinul tău cu un training specializat, consultanță telefonică săptămânală și materiale necesare imprimării 3D. Aceasta poate fi ocazia optimă pentru implementarea imprimării 3D în industria în care activezi. Poți să rezervi imprimanta 3D  AICI.

Imprimantele 3D profesionale pot fi utilizate în diverse domenii precum: dezvoltarea produselor, arhitectură, publicitate, medicină, educație, producție, alimentație și multe altele (vizionează videoclipul).

ULTIMAKER S5 este o imprimantă 3D profesională, de tip plug and play, având componente de calitate industrială și un sistem de dublă extrudare. Aceasta are cel mai mare volum de printare din gama Ultimaker (330 x 240 x 300 mm) și un timp îndelungat de funcționare. Este ușor de utilizat, are o configurație simplă și conexiune Wi-fi sau Ethernet, iar printul 3D poate fi inițiat și monitorizat din cloud de oriunde, inclusiv de pe telefonul mobil. În plus imprimanta este compatibilă cu filamentele Ultimaker și cu peste alte 40 de materiale de la alți producători, care sunt identificate și optimizate din software-ul imprimantei. Printre caracteristicile cele mai importante se numără și sistemul AIR MANAGER care asigură un mediu de printare sigur filtrând până la 95% din toate particulele ultra-fine emise în timpul printării 3D.

Această campanie se demarează începând cu luna august și se desfășoară pe principiul „Primul venit, primul servit!”. Îți recomandăm să-ți rezervi imprimanta 3D  AICI.