Cum să-ți alegi o imprimantă 3D 

        În funcție de nivelul tău de cunoștințe în domeniul 3D printingului și ținând cont de motivația sau nevoile pentru care îți dorești să achiziționezi o imprimantă 3D, știm că poate fi dificil să alegi între o imprimantă sau alta. Cu toții avem nevoie să fim cât mai bine informați înainte de a face orice gen de achiziție și cu atât mai mult, atunci când vorbim despre un domeniu dinamic, cu o dezvoltare extrem de rapidă, precum este cel al imprimării 3D.

        În articolului de față, punem cap la cap o serie de informații cu scopul de a îți oferi cât mai multe răspunsuri la întrebări de care probabil te-ai lovit deja.

 

 Ce imprimantă ți se potrivește dacă ești începător?

        Este ideal ca începătorii care doresc să facă primii pași în 3D printing să aleagă o imprimantă ușor de manevrat, care să fie „Plug & Play” direct din cutie. Dacă este prima ta interacțiune cu un astfel de produs, este de evitat să îți asamblezi singur imprimanta.

        De asemenea, nu ai nevoie de setări complicate, mult prea tehnice, ci dimpotrivă. Trebuie să te poți apuca cât mai repede de imprimare fără să fii nevoit, de exemplu, să îți faci griji cu privire la pierderea șuruburilor sau a cablurilor ce trebuie conectate. Entuziasmul e mare când ești o fire curioasă, care pune pasiune în ceea ce face, de aceea, nu ai timp de pierdut cu astfel de detalii, dar nici nu vrei să riști investind o sumă mare de bani de la bun început.

        Ei bine, dacă te regăsești în profilul consumatorului descris mai sus, atunci Monoprice MP Select Mini Pro 3D este ceea ce cauți. Acestă imprimantă 3D are un volum de printare de 120x 120x 120 mm și este compatibilă cu materiale precum ABS, PLA, PETG, TPU, TPC, PVA sau HIPS. Are display LCD color cu touchscreen, iar nivelarea platformei de printare se realizează automat.

 

        Cui se adresează, mai exact, Monoprice MP Select Mini Pro 3D?
  • Pasionaților de tehnologie
  • Persoanelor care doresc să se apuce de un hobby nou (pasionant, dar și util)
  • Celor care doresc să realizeze proiecte proprii sau care doresc să printeze obiecte de dimensiuni mici/ medii chiar în confortul casei lor
  • Poate fi achiziționată de școli, licee, profesori sau părinți care doresc să investească în educația și dezvoltarea copiilor și adolescenților, și de ce nu, a lor înșiși.

Ești deja cunoscător?

        Făcând tranziția spre nivelul intermediar, nevoile se schimbă. Se presupune că deja ai o bază de cunoștințe în domeniu, ai trecut de perioada de teste și încercări și ești mai familiarizat cu detaliile tehnice ale unei imprimante 3D pentru că ai avut cel puțin o interacțiune cu un produs de acest tip. Îți dorești să investești mai mult și, în funcție de domeniul tău de activitate sau de experiența acumulată, să realizezi proiecte mai complexe. Atunci, poți opta cu încredere pentru două imprimante: best sellerul CraftBot PLUS de la CraftUnique și Ultimaker 2+, marca Ultimaker.

 

        Cui se adresează imprimanta 3D CraftBot PLUS?

        Imprimanta CraftBot PLUS a obținut premiul „Best Plug&Play” oferit de 3D Printer Guide în anul 2018. Aceasta este construită ca fiind o unealtă 3D excelentă pentru începători și utilizatori experimentați deopotrivă. Cu toate că și această imprimantă este foarte ușor de utilizat, având un meniu intuitiv, ea este departe de a fi doar o imprimantă pentru începători.

        Datorită volumului său impresionant de printare de 250x 200x 200 mm și rezoluției stratului de 100 microni, Craftbot PLUS oferă o calitate foarte bună de printare la costuri accesibile. Poate printa cu materiale precum PLA, ABS, PETG, HIPS, PET și altele.

         E folosită cu succes în zona educațională – în cadrul proiectului ProtoShop, în arhitectură, inginerie sau pentru hobby-uri, dispune de tehnologie Wi-Fi și are propriul slicer universal și avansat. Datorită algoritmului avansat de pregătire al modelelor 3D, asigură conversii mai rapide și rezultate îmbunătățite. Poți să afli mai multe aici!

         Cui se adresează imprimanta 3D Ultimaker 2+? 

         Ultimaker 2+ este o imprimantă 3D proiectată pentru performanță, care la rândul său este ușor de utilizat, fiabilă și eficientă. Însă, spre deosebire de CraftBot PLUS, acest model este mai puțin accesibil ca preț.

         Datorită suportului pentru o gamă largă de materiale, este potrivit pentru o mare varietate de aplicații și poate printa tot în PLA, ABS, HIPS, PET, Nylon și altele. Este ideală pentru prototipare rapidă și tranformarea modelelor conceptuale în realitate, dispunând de aceeași tehnologie de imprimare precum CraftBot PLUS, și anume FDM – printare prin topirea materialelor plastice.

         În plus față de CraftBot PLUS, această imprimantă poate fi monitorizată cu ajutorul unei aplicații pentru mobil compatibilă cu sistemul de operare IOS și Android sau remote de la desktop, prin intermediul slicerului Cura. Vezi mai multe!

 

Activezi într-o companie?

         Imprimantele gamei Ultimaker S reprezintă cea mai rentabilă soluție pentru întreprinderile care doresc să adopte imprimarea 3D internă. Acestea au configurații simple și asigură un timp îndelungat de funcționare companiilor care doresc să-și dezvolte capacitatea de inovare prin intermediul tehnologiei de imprimare 3D.

         Sunt perfecte pentru a fi utilizate la birou, au un volum mare de construcție și oferă componente exacte, de calitate industrială, oricărei companii care decide să le achiziționeze. Pentru a obține produse cu aspect estetic ridicat, poți experimenta cu filamentele de înaltă calitate EasyFil PLA de la FormFutura.

Acum că ai parcurs toate aceste informații, sperăm că îți va fi mai ușor să alegi modelul de imprimantă 3D de care ai nevoie!