6 FACTORI TEMPORALI DESPRE BIGREP PRO

BigRep PRO este o imprimantă 3D industrială de format mare reprezentând un sistem complet de imprimare 3D. De la lansarea modelului PRO în anul 2018, echipa de cercetare și dezvoltare BigRep s-a concentrat în principal pe îmbunătățirea acestui echipament, analizând nevoile clienților.

Astfel, în noiembrie 2021, a fost lansat modelul PRO.2, o imprimantă 3D de format mare care poate fi folosită cu ușurință, având în vedere faptul că este o imprimantă industrială.

Cu un volum de printare de aproape un metru cub, BigRep PRO este o imprimantă 3D industrială complet închisă, optimizată pentru producerea pieselor mari, la scară completă, inclusiv prototipuri funcționale, unelte dedicate pentru fabrici, modele, șabloane, matrițe și piese de utilizare finală, susținând dezvoltarea companiilor.

Acest articol listează 6 factori temporali despre BigRep PRO, pentru a înțelege mai bine potențialul acestei imprimante 3D.

12 SECUNDE PENTRU A ÎNDEPĂRTA O PIESĂ CU AJUTORUL PLATFORMEI DE PRINTARE SWITCHPLATE®

SWITCHPLATE® este o platformă de printare magnetică, fixându-se cu ușurință. Căldura mărește adezivitatea suprafeței SWITCHPLATE®, astfel încât prototipul rămâne fix în timpul printării, dar este ușor de îndepărtat odată ce s-a răcit. Pentru a economisi timp, SWITCHPLATE® poate fi schimbat înainte de răcire, eliberând astfel imprimanta pentru următorul proiect. Datorită acestei caracteristici, efortul de a îndepărta părțile mari de pe pat este redus radical.

8 MINUTE PENTRU A CALIBRA AUTOMAT IMPRIMANTA 3D

Calibrarea imprimantei BigRep PRO nu necesită acțiuni manuale. Comenzile MXT® folosesc algoritmi patentați și cartografierea suprafeței pentru a înlocui calibrarea manuală a platformei de imprimare și a extruderului, asigurându-se că primele straturi, cruciale în procesul de imprimare 3D, sunt optime de fiecare dată.

Înainte de printarea unui nou gcode, imprimanta va rula un proces de autocalibrare, care durează aproximativ 8 minute. În primul pas, extruderul va mapa patul de imprimare și va construi o hartă digitală. Ulterior, BigRep PRO va imprima câteva straturi pe pat, pe care senzorii le vor mapa pentru a aduna informațiile necesare, asigurând un prim strat perfect cu o calibrare Z și XY potrivită pentru extrudarea duală.

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, calibrarea manuală a unei imprimante 3D de dimensiuni mari poate dura până la 2 ore.

2 ORE PENTRU A ÎNVĂȚA SLICER-ULUI BIGREP BLADE

BigRep BLADE este un software de slicing gratuit și ușor de utilizat, care permite un control mai mare al parametrilor de imprimare pentru toate imprimantele 3D BigRep. Cu presetările Blade, fișierele de imprimare 3D sunt gata în doar câteva clicuri. Caracteristici precum orientarea automată și plasarea automată fac din software-ul Blade unul foarte simplu de utilizat.

Volum mare de construcție poate însemna și printarea mai multor piese mici folosind caracteristica „producție în loturi” a programului Blade. Această caracteristică permite printarea pieselor în modul „secvențial”, însemnând procesarea pe rând a STL-urilor, în locul imprimării acestora în mod simultan. Acest proces este posibil doar cu imprimante 3D large-format cu sistem de mișcare XYZ, economisind până la 10% din timpul de printare, în funcție de geometrii, într-un singur clic. De asemenea, pentru utilizatorii software-ului Cura, Blade va părea mult mai familiar.

13 ZILE A FOST CEA MAI LUNGĂ PERIOADĂ DE PRINTARE FĂRĂ OPRIRE, DE PÂNĂ ACUM

BigRep PRO a fost proiectat pentru a imprima 3D atât timp cât este necesar, fiind conceput pentru viteză mare, accelerație rapidă și precizie. Cadrul robust elimină vibrațiile în timpul imprimării, asigurând o mișcare rapidă, dar precisă. Alimentat de servomotoare Bosch cu codificatoare integrate, PRO calculează locația în timp real a capului de imprimare pentru a se automonitoriza.

2 SĂPTĂMÂNI ESTE FILAMENTUL MENȚINUT USCAT ÎN CAMERA DE DEPOZITARE

Camera de depozitare este etanșată, are o capacitate de două filamente și asigură păstrarea  materialelor în condiții optime, inclusiv a celor de inginerie sau solubile în apă, acestea rămânând uscate într-un mediu constant ca temperatură și cu umiditate controlată. Chiar și atunci când este oprită imprimanta 3D, stocarea etanșă a materialelor PRO asigură cea mai bună calitate și fiabilitate din clasa sa.

TIMP DE LIVRARE MAI SCURT CU 1 LUNĂ DECÂT PRELUCRAREA CNC EXTERNALIZATĂ

În tabelul de mai jos se regăsește comparația dintre posibilitatea imprimării 3D a unui dispozitiv de tipul ”jigs & fixtures” de dimensiuni mari (vedeți imaginea de mai jos) și prelucrarea prin intermediul a două ateliere CNC din Germania.

DIMENSIUNE PRINT 1300 x 140 x 220 mm
METODĂ DE CONSTRUCȚIE DURATĂ COST MATERIAL GREUTATE
IMPRIMANTĂ 3D

BIGREP PRO.2

19 ore de printare 493 € FIBER FILLED HI-TEMP 1,8 kg
SURSĂ EXTERNALIZATĂ CNC – EXEMPLUL 1 42 de zile 4408,54 € AlMGSi1 5,7 kg
SURSĂ EXTERNALIZATĂ CNC – EXEMPLUL 2 31 de zile 4948,24 € AlMGSi1 5,7 kg
RESURSE ECONOMISITE Minim 30 de zile Minim 3915,54 €   3,9 kg

 

 

 

 

 

Dacă doriți să aflați mai multe informații, contactați un reprezentant al echipei 3D DOT.

#3dprinting #additivemanufacturing #thinkbig #worksmarternotharder