Imprimarea 3D un tool ideal pentru design de produs sau in fabrica ta

Atunci când creați designuri îndrăznețe, imprimarea 3D vă permite să abordați procesul de design în așa fel încât să găsiți soluții într-un mod agile, ajungând la rezultatul dorit în câteva ore.

Imprimata 3D Ultimaker, design de produs, inginerie, 3D modeling

De ce să alegeți o imprimantă 3D în designul unui produs sau chiar în zona industrială?

  • Imprimarea 3D eficientizează procesul de dezvoltare de produs de la luni la câteva zile.
  • Designul de produs impreuna cu o imprimanta 3D oferă posibilitatea să testați rapid ideile și să descoperiți ce funcționează sau nu la obiectul la care lucrați. Noile iterații efectuate cu o imprimată 3D sunt mult mai eficiente dpdv al costurilor comparativ cu metodele tradiționale. 
  • Cu ajutorul imprimarii 3D comunicarea între designeri si ingineri si echipele de marketing este mult mai exacta. Ținând seama ca o idee se poate materializa în câteva ore cu o imprimanta 3D oricine poate vizualiza, atinge și întelege mai bine ce exprimă acel produs.
  • Metodele tradiționale de dezvoltare al unui produs sunt scumpe și orice eroare de design este extrem de scumpă.  Cu ajutorul unei imprimante 3D orice inginer sau designer poate să gândească indrăzneț și să iși asume riscuri. Imprimarea 3D oferă posibilitatea de iterații datorită costurilor reduse și a vitezei de realizare a obiectelor.  
  • Chiar și cele mai complexe părți ale unui obiect, cum ar fi cele mobile sunt realizabile cu o imprimantă 3D. 
  • Cu  o imprimantă 3D se poate printa o piesă care s-a stricat sau uzat. În acest fel nu mai este nevoie sa se oprească producția. Partea și mai interesanâ este că acum cu o imprimană 3D versatilă se poate printa cu o gamă foarte variată de materile precum ABS, Carbon, TPU, metal etc.

Compania noastră este reprezentant oficial Ultimaker în Romania și suntem foarte bucuroși să anunțâm faptul că începănd cu acest an compania olandeză si-a diversificat portofoliul de parteneri, iar acum oferă materiale mult mai complexe care sunt ideale pentru zona industriala. Va invităm sa citiți acest articol pentru a afla mai multe informații.

https://www.tctmagazine.com/tct-events/3d-printing-at-rapid-tct/ultimaker-partners-material-specialists-/

Noile parteneriate Ultimaker pentru filamente 3D