Protoshop proiect educational marca 3D DOT!

Protoshop este un proiect educational initiat de 3D DOT care are ca obiectiv introducerea imprimarii 3D copiilor cu varste intre 11 si 14 printr-o metoda originala care pune accent pe intarctivitate si munca in echipa.

Proiectul este implementat de către Asociația Laborazon alături de 3D DOT, pe baza unei metode originale dezvoltate de către mentorii Alexandru Dobre și Alina Floroi. 

Clasele se desfășoară în trei grupe de maxim 25 de copii în laboratorul de informatică al școlii, fiecare cursant având la dispoziție un computer pentru a crea individual, dar și în echipă. Mentori în acest proiect sunt Alexandru Drobre și Alina Floroi, care după ce vor ține cele 5 săptămâni de curs cu elevii și profesorii, vor preda ștafeta acestora din urmă, pentru a-l continua.

Alexandru Dobre, mentor în 3D printing, are un master în sociologie și unul în antreprenoriat și inovare, obținute în Danemarca, Copenhaga și Statele Unite. Întors în Brașov, a deschis o companie care se ocupă de 3D Printing. El deține cunoștințe de prototipare în programe de creație 3D și stăpânește procesul de fabricație cu ajutorul imprimantelor 3D.

Alina Floroi, mentor de marketing, este co-fondator al Laborazon, care a operat primul maker space din Brașov. Printre proiectele realizate, care au implicat elevi, se număra „Laborazon Mobil”, „Facem teatru de păpuși” si „Celest – expoziție de instalații interactive”.