3D printing in arhitectura

Probabil cu totii stim ca in arhitectura imaginea si prezentarea proiectelor sunt esentiale. Sunt foarte multe metode prin care casele de arhitectura fac ca lucrurile sa arate super bine, insa mai nou si imprimarea 3D devine o unealta ideala pentru realizarea unei prezentari de succes. Spre exemplu, cu o imprimanta 3D Ultimaker intr-un birou de arhitectura totul poate sa devina mult mai eficient. In cateva ore modelul 3D al unui proiect poate fi aratat fizic clientului – costurile nefiind mari. Dar de ce sa ne rezumam doar la un singur model? Cu imprimantele 3D poti sa iti lasi creativitatea sa zboare si sa creezi multe modele pe placul tau.

De ce sa alegi imprimanta 3D Ultimaker in arhitectura?

  • Foarte usor poti elimina ambiguitatea tinand in mana un concept vizual;
  • Poti testa potentialul pietei, sa discuti idei cu posibili cumparatori sau sa cresti capitalul investitiei tale;
  • Nu este nevoie sa desenezi manual. Poti printa chiar pe biroul tau in cateva ore;
  • Poti printa modele complexe si geometrice;

EXEMPLE DE 3D PRINT-URI IN ARHITECTURA

Primii pasi in conturarea modelelor

De ce sa astepti pana primesti feedback de la client? Cu o imprimanta 3D poti sa incepi o discutie chiar din prima zi.

Planificarea urbana

In cateva ore poti printa 3D un intreg oras, incluzand toate ideile tale vizionare si toate conceptele pentru fiecare centimetru.

Variatia de modele

Cu ajutorul imprimarii 3D poti printa o gama larga de modele care sa te ajute sa te decizi la varianta finala perfecta. Toate aceste lucruri se pot intampla in cateva ore la un cost redus.

 

280 de hectare in 3D

Sweco, cea mai mare agentie de consultanta in arhitectura si inginerie din Europa, foloseste imprimarea 3D pentru a creea noi zone urbane in Sri Lanka.